ITF International 2014 - u susret turniru !

 

 

ITF International 2014 je međunarodni teniski turnir iz zvaničnog kalendara Teniskog Saveza Srbije, na kojem učešće uzimaju najbolji teniseri i teniserke iz Evrope i celog sveta, uzrasta do 18 godina. Oko 120 najboljih dečaka i devojčica, iz oko 20-tak zemalja (ranijih godina čak iz Australije, Meksika, Amerike...) takmičiće se u singl i dubl konkurenciji.

 

Ovo je jedan od samo dva teniska turnira u celokupnom kalendaru Teniskog Saveza Srbije, u kome TK "Dinamo" ima čast ali i obavezu da po 17.put organizuje međunarodni teniski turnir i da pri tome bude reprezent kako zemlje Srbije, tako i grada Pančeva, što dovoljno govori o važnosti manifestacije.

 

Tradicionalno dobrom oranizacijom ove sportske manifestacije sa velikim brojem učesnika i gledalaca, a na preporuku Teniskog Saveza Srbije, kao i mnogobrojnih učesnika ovog turnira svih prethodnih godina, međunarodna teniska federacija (ITF) je teniskom klubu "Dinamo" dodelila visoku 2.kategoriju u organizaciji turnira, koja po bodovnom rangu okuplja igrače u prvih 50-tak mesta na svetskoj rang listi takmičara do 18 godina.

 

Turnir startuje sa kvalifikacijama koje počinju u nedelju 31.avgusta, a nastavlja se sa glavnim turnirom koji počinje od utorka, 02.septembra.

 

Ovaj turnir je bio odskočna daska svim našim najboljim teniserima i teniserkama, među kojima su bili i : Novak Đoković, Janko Tipsarević, Viktor Troicki, Ilija Bozoljac, Jelena Janković, kao i mnogi drugi...

 

Pozivamo sve naše sugrađane da posete teniske terene na sportskom centru "Mladost" i da zajedno uzivamo u mečevima...